NOC ŚWIĘTOJAŃSKA – TARNOBRZESKIE HISTORYJE – 23.06.2017

Póki emocji i wrażeń nie opadł kurz pragniemy serdecznie podziękować Wam, Droga Publiczności za tak liczną obecność i współudział w zabawie podczas „Nocy Świętojańskiej – Tarnobrzeskie Historyje” w dniu 23 czerwca 2017 roku. Jesteśmy wdzięczni za Waszą uwagę i zobowiązani Waszym oczekiwaniom sprostać w przyszłości.

Serdecznie dziękujemy Prezydentowi Tarnobrzega Panu Grzegorzowi Kiełb za wsparcie finansowe projektu „Noc Świętojańska – Tarnobrzeskie Historyje”

Od wieków wszyscy to wiedzą, że dwóch może więcej niż jeden, choć potrafi pracę wykonać stąd dziękujemy naszym współorganizatorom za pomoc i wsparcie w realizacji przedsięwzięcia:

• Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji – podziękowania składamy na ręce Pana Adama Strumińskiego
  • Czak-Music Czak Mariusz – podziękowania składamy na ręce Pana Mariusza Czaka
  • Freak-Show Krzysztof Sadrakuła – podziękowania składamy na ręce Pana Krzysztofa Sadrakuły
  • Tarnobrzeski Dom Kultury – podziękowania składamy na ręce Pana Piotra Markuta
  • Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega – podziękowania składamy na ręce Pana Tadeusza Zycha
  • Miejska Orkiestra Dęta – podziękowania składamy na ręce Pana Zenona Piekarza

Dziękujemy serdecznie naszym przyjaciołom za pomoc w przygotowaniach i realizacji wydarzenia – Ani Zygiert, Wojtkowi Gruszczyńskiemu, Mirkowi Stadnikowi, Agnieszce Wojciechowskiej, Kasi Serafin, Wacławowi Pintalowi, Bogdanowi Myśliwiec, Adamowi Kowalskiemu, Ryszardowi Janikowi, Robertowi Furmanowi, Robertowi Kubrakowi, Łukaszowi Kubrakowi, Norbertowi Kubrakowi, Grzegorzowi Buczkowi i młodzieży z Centrum Opieki nad Dzieckiem w Skopaniu.

Pragniemy również podziękować prywatnym firmom za wsparcie materialne:

• W. „Transdźwig” Sp z o.o.
  • Teltar Kobielski i Sech   Sp.J.

Lecz niczym nasze chęci i koncepcje najbystrzejsze, gdyby pokarmu dla wrażeń i uniesień nie zgodzili się dostarczyć tej nocy artyści, którym serdecznie dziękujemy za współudział z należnym ukłonem wymieniając:

• Zespół „Siarkopolanie”

Dariusz Bukowski, Helena Bukowska, Mariusz Pełka, Grażyna Piwińska, Mariusz Byrski, Małgorzata Byrska, Krzysztof Kwiatkowski, Dorota Kwiatkowska, Ireneusz Klusek, Alina Kaczorowska, Katarzyna Strumińska, Ewa Żebracka, Paulina Nowak

• Zespół pieśni i tańca ”Dzikowianie”Opiekun: Beata Oszajca, instruktor: Paweł Gospoś

Bernasiewicz Paulina, Kędzior Dominik, Konwicka Karolina, Kurzeja Patrycja, Mazur Natalia, Mucha Izabela, Paź Jagoda, Zawada Arkadiusz, Cebula Justyna, Barwiński Piotr, Wilk Patrycja, Biesiadecka Anna, Klimowicz Aleksandra, Mazurek Martyna, Mysłek Natalia, Lasota Izabela, Leszkowicz Paulina, Tyrała Natalia, Smykla Adrian, Pałeczka Konrad, Babiński Jan, Niedziałek Paulina, Badawika Błażej, Cena Aleksandra, Szlęzak Dominik, Rębisz Natalia, Stankiewicz Patrycja, Kowalska Marcelina

• Szkoła Tańca „SAMBA” – instruktor: Dorota Chwałka, Aleksander Furman

• Studio Tańca i Ruchu„FRAM Instruktorzy: Agnieszka Wojciechowska, Ktarzyna Serafin, Dariusz Chmielowiec

Baran Hania, Barnaś Barbara, Brociek Paula, Cal Joanna, Chmielowiec Julia, Fietko Aleksandra, Glijer Oliwia, Głowacka Celina, Gradzik Kinga, Gruszczyńska Martyna, Hałys Chiara, Kosior Justyna, Kosior Nikola, Kowalska Klaudia, Kozieł Benita, Kozieł Magdalena, Kozieł Wiktoria, Krzyżek Magdalena, Kubrak Wiktoria, Kucwaj Maria, Kula Kamila, Kundys Zuzanna, Landa Julia, Łopusińska Aleksandra, Madej Agnieszka, Madej Oliwia, Meksuła Marta, Ordon Weronika, Paterek Julia, Piekarska Aleksandra, Sepioło Justyna, Serafin Katarzyna, Smaroń Karolina, Szatan Aleksandra, Świszcz Julia, Trela Aldona, Tutak Nikolina, Zbyradowska Anita

• Studio Piosenki TDKinstruktor: Anna Pintal

Natalia Ciecierska, Diana Ciecierska, Wiktoria Cieśla, Wiktoria Szymaszek, Julia Toś, Gabriela Konefał, Weronika Szczepanik, Amelia Woźniak, Wiktoria Komada

• Soliści i grupa wokalna z zespołem muzycznym

Wokaliści – Paweł Gospoś, Ola Lewandowska, Agnieszka Woźniak, Agnieszka Filanowska, Martyna Puszka-Maziarz, Aneta Trościńska, Ola Strach-Lis, Kamila Wolska, Dominika Żebracka, Magda Ślęzak, Adrian Gwoździowski, Emilia Piątkowska, Agnieszka Kaczorowska, Madzia Krzyżek

Band – Marcin Maziarz, Mariusz Godzina, Marcin Jadach, Rafał Panek, Paweł  Kycia, Adrian Gwoździowski

• Miejska Orkiestra Dęta
  • Monika Magda – solistka
  • Paweł Paradowski – fortepian

Dziękujemy również Panu Tadeuszowi Zychowi, gospodarzowi miejsca spotkania, za słowo wprowadzenia oraz gościom, którzy opowiadając krótkie epizody ze swojego życia wkomponowane w kulturę naszego miasta przenieśli nas wspomnieniami w przeszłość:

• Pani Bronisławie Dusak – emerytowanej nauczycielce Technikum Rolniczego i wieloletniej opiekunce Zespołu Pieśni i Tańca „Dzikowianie”
  • Panu Henrykowi Galka – emerytowanemu górnikowi kopalni „Siarkopol”
  • Panu Aleksandrowi Furman– współzałożycielowi Szkoły Tańca „Samba”

oraz Joannie Sarwa – prowadzącej rozmowy z gośćmi

Dziękujemy mediom za patronat nad imprezą i trwanie z nami do końca i o jeden dzień dłużej dostarczając czytelnikom i widzom foto i video-relacji w ekspresowym tempie.

• TVP3 Rzeszów
    • TVL Telewizja lokalna,
    •   TV Wisła,
    •   Radio Leliwa,